Your body can give birth
it's your mind that you have to convince

Over mIJ

Het is mijn mission statement dat zoveel mogelijk vrouwen op de meest mooie en comfortabele wijze het leven door mogen geven met waardevolle ondersteuning van hun partner, zodat hun baby's op de meest veilige en zachte manier geboren kunnen worden.


Mijn naam is Hester en ik ben een denker. Ik houd graag de controle en bereid alles wat ik doe zo goed mogelijk voor.


Na de geboorte van mijn dochters (2011 en 2016) was ik een tijd lang verbaasd zonder dit veel uit te spreken. Ik denk al met al zo'n 6 jaar. Ik was bezig met mijn gezin, werk en opstart bedrijf en dingen hebben tijd nodig om op hun plek te vallen.


Ik merkte dat het gevoel bij mij bleef dat ik een aantal dingen gemist heb in de voorbereiding op de geboorte. Gevoelsmatig grote dingen, vooral een persoonlijke voorbereiding, ook op mentaal vlak: over de mooiheid van de geboorte én de impact van deze gebeurtenisIk had de indruk dat de voorbereiding met meer diepgang, meer uitgebreid, mooier en nog praktischer kon. De voorbereiding die ik deed, was het beste wat ik op dat moment kon doen en waarvan ik veel leerde.  


En toch. Ik vroeg me af waarom ik niet helder had gekregen hoe belangrijk mijn eigen overtuiging ten aanzien van de geboorte was. Ook ontbrak bij mij de gewenste kennis over wat bijvoorbeeld de werking van de baarmoeder is tijdens het geboorteproces. Als introvert sprak ik hier niet veel over, maar bleef zoeken. Toen iemand mij attent maakte op HypnoBirthing, begreep ik opeens dat HypnoBirthing voor mij het ontbrekende puzzelstukje was. Hetgeen ik gemist heb aan kennis en voorbereiding op de geboorte van mijn dochters bleek bij een cursus HypnoBirthing wél aan de orde te komen.


Om deze reden besloot ik eind 2019 dat ik graag zou willen werken als HypnoBirthing® Docent om deze methode van persoonlijke en complete voorbereiding door te kunnen geven aan zoveel mogelijk andere ouders, zodat zíj de geboorte van hun kindje ontspannen en in vertrouwen tegemoet kunnen zien en de geboorte vooral als een viering van het leven kunnen zien. 


Maximaal geluk staat voor mij voor het gouden uur na de geboorte: de ontmoeting met je kindje.


Wat mij omschrijft:

brede interesse - 1979 - boeken lezen - plannen - creatief - moeder - uitgekiend - prikkels - gezond & lekker eten - sensitief - reizengaan voor beter - gezelligheid - attraversiamo - dorp - kleurstad - natuur organiseren getrouwd - dochters - standvastig - puur - oog voor detail - variatie - enthousiasme & kalmte - introvert - powernap - blijven leren - verbinding - zacht - yoga


Werkervaring:

Na mijn studie Notarieel Recht heb ik vijftien jaar als kandidaat-notaris gewerkt op verschillende notariskantoren in de regio Amersfoort. In 2017 stopte ik met dit werk en van 2018-2019 heb ik een webwinkel gehad met cadeaus voor moeders rond de geboorte. In maart 2020 startte ik met de opleiding tot HypnoBirthing® Childbirth Educator - the Mongan Method en deze opleiding heb ik in augustus 2020 afgerond. In september 2020 ontving ik mijn certificaat en ben ik meteen gestart met het geven van de cursussen HypnoBirthing. Vanaf deze start heb ik al meer dan 50 koppels mogen verwelkomen bij een cursus.


Ter verdieping van mijn vaardigheden bij het geven van de cursussen volgde ik in het voorjaar van 2022 een online driedaagse Awareness Centred Listening Training bij Rosamund Oliver, de grondlegster van deze Deep Listening Training en daarnaast heb ik de online ACT Basisopleiding gevolgd bij SeeTrue. Regelmatig ben ik aanwezig bij (intervisie)bijeenkomsten met andere HypnoBirthing Docenten.De foto die je ziet op deze webpagina is gemaakt door Anika Kerkvliet Fotografie.