Your body can give birth
it's your mind that you have to convince

Over mIJ

Het is mijn mission statement dat zoveel mogelijk vrouwen op de meest mooie en comfortabele wijze het leven door mogen geven met waardevolle ondersteuning van hun partner, zodat hun baby's op de meest veilige en zachte manier geboren kunnen worden.


Mijn naam is Hester en ik ben een denker. Ik houd graag de controle en bereid alles wat ik doe zo goed mogelijk voor.


Na de geboorte van mijn dochters (2011 en 2016) was ik een tijd lang verbaasd zonder dit veel uit te spreken. Ik denk al met al zo'n 6 jaar. Ik was bezig met mijn gezin, werk en opstart bedrijf en dingen hebben tijd nodig om op hun plek te vallen.


Hoe kon het dat ik een aantal dingen gemist had in de voorbereiding op hun geboorte? Best grote dingen eigenlijk, vooral een persoonlijke voorbereiding op psychologisch vlak: over de mooiheid van de geboorte én de impact van deze gebeurtenisIk had het gevoel dat de voorbereiding zorgvuldiger, uitgebreider, mooier en beter kon. De voorbereiding die ik deed, was het beste wat ik op dat moment kon doen en waarvan ik veel leerde. Maar toch. 


Want hoe kon het dat ik niets wist over de belangrijke invloed van mijn eigen overtuiging ten aanzien van de geboorte? Hoe kon het dat ik niet in beeld had wat de exacte werking van de baarmoeder is? Als introvert sprak ik hier niet veel over, maar bleef zoeken. Toen iemand mij attent maakte op HypnoBirthing, begreep ik opeens dat HypnoBirthing voor mij het ontbrekende puzzelstukje was. Wat ik gemist heb bij de voorbereiding op de geboorte van mijn dochters bleek bij een cursus HypnoBirthing wél aan de orde te komen. 


Om deze reden besloot ik eind 2019 dat ik graag zou willen werken als HypnoBirthing® Docent om deze methode van persoonlijke en complete voorbereiding door te kunnen geven aan zoveel mogelijk andere ouders, zodat zíj de geboorte van hun kindje ontspannen en in vertrouwen tegemoet kunnen zien en de geboorte vooral als een viering van het leven kunnen zien.


Maximaal geluk staat voor mij voor het gouden uur na de geboorte: de ontmoeting met je kindje.


Wat mij omschrijft:

brede interesse - 1979 - boeken lezen - plannen - creatief - moeder - uitgekiend - prikkels - gezond & lekker eten - sensitief - reizengaan voor beter - gezelligheid - dorp - kleurstad - natuur organiseren getrouwd - dochters - standvastig - puur - oog voor detail - variatie - enthousiasme & kalmte - introvert - powernap - blijven leren - verbinding - zacht - yoga


Werkervaring/opleidingen:

september 2020: certificering en start cursussen HypnoBirthing® Maximaal Geluk

maart-augustus 2020: opleiding tot HypnoBirthing® Childbirth Educator - the Mongan Method

2018-2019: webwinkel Maximaal Geluk met cadeaus voor moeders rond de geboorte 

2002-2017: kandidaat-notaris op verschillende notariskantoren in Hoevelaken, Amersfoort en Nijkerk

1997-2002: Universiteit Utrecht - studie Notarieel Recht

1995-2000: verkoopmedewerkster Bakkerij Toebast Hoevelaken

1991-1997: VWO Johannes Fontanus College Barneveld