Your body can give birth
it's your mind that you have to convince

HypnoBirtHinG® - The mongan method

De voorbereiding op de komst van je baby is levensveranderend, niet alleen gedurende de periode dat je je kindje verwacht en de geboorte zelf, maar nog lang daarna. HypnoBirthing is een opvallend simpele, ontspannen benadering van deze belangrijke overgangsperiode waarin je in de rol van ouder stapt en een gezin wordt.


Het uitgangspunt van het programma is dat de geboorte voor veruit de meeste vrouwen een normale, natuurlijke en gezonde levenservaring is. Wat HypnoBirthing biedt, is de gelegenheid om te verkennen hoe je zonder stress en angst aan de baring kunt beginnen en je leert ook waaróm dat belangrijk voor je is. Daarnaast is bij HypnoBirthing de rol van de geboortepartner belangrijk. Samen accepteer je de verantwoordelijkheid om te zorgen voor de veiligste en meeste comfortabele geboorte voor je baby. De Mongan Methode biedt kwalitatief hoogwaardige informatie over de geboorte en wordt wereldwijd gebruikt door vele ouders bij de voorbereiding op de baring. 


Geboorte in beeld

Het programma van HypnoBirthing helpt je om je zoveel mogelijk een beeld te vormen van de geboorte. Een krachtig en positief beeld, omdat het van nature een intens krachtige en positieve ervaring ís. Je levert zelf een bijdrage aan het regisseren van het baringsproces. De technieken die je leert tijdens de cursus helpen jou en je geboortepartner de regisseurs te worden én te blijven, in samenwerking met de zorgverlener die jullie ondersteunt. 


opbouw cursus

Birth Class 1 - Kennismaking | Mindset ten aanzien van de geboorte | Werking van de baarmoeder | Taal

Birth Class 2 - Prenatale binding met je baby | Ademhalings- en ontspanningstechnieken

Birth Class 3 - Visualisaties en verdieping van de ontspanningsoefeningen

Birth Class 4 - De openingsfase tijdens de baring | De rol van de geboortepartner

Birth Class 5 - Het perfecte ontwerp van de geboorte en het gouden uur | Het vierde trimester


HypnoBirthing geeft je de gelegenheid te onderzoeken wat er mogelijk is op het gebied van de baring (wanneer er geen speciale omstandigheden zijn) en om je visie op de geboorte meer helder te krijgen. HypnoBirthing is interessant, compleet en leuk!


Wil je meedoen aan een cursus HypnoBirthing? Meld je dan hier aan.