Your body can give birth
it's your mind that you have to convince

ervaringen deelnemers

Hieronder lees je over de ervaringen van de deelnemers die bij mij een cursus volgden.


Ervaringen na de geboorte van hun kindje:

“Hoi Hester, ik wil je graag laten weten dat onze zoon is geboren! De bevalling is goed gegaan. Ik had mijn ademhaling goed onder controle waardoor ik de weeën goed kon opvangen. Alleen de persfase verliep anders, omdat ik te weinig persweeën had. Uiteindelijk zijn we dus toch naar het ziekenhuis gereden waar hij is geboren.
Nog bedankt voor de fijne cursus. Ik heb er tijdens de bevalling veel aan gehad! En mijn partner heeft ook goed kunnen ondersteunen.”

deelnemers cursus mei-juni 2022


"Het was mijn regie."

deelnemers cursus oktober-november 2021


"De bevalling was wat anders dan gepland. Ik wilde graag thuis bevallen, maar toen braken op zondag mijn vliezen en daarna gebeurde er niks. Op woensdag uiteindelijk ingeleid. Hele fijne bevalling gehad. Kon de weeën met de ademhalingsoefeningen goed opvangen. Volgens de verpleegkundige zag ik er de hele bevalling super ontspannen uit. Ben zo blij met alles wat ik geleerd heb tijdens de hypnobirthing cursus! Kijk nu zo positief terug op de bevalling, heel anders dan bij onze oudste dochter. En nu genieten we maximaal met elkaar! Bedankt nogmaals voor alles wat je me geleerd hebt. Groetjes Tessa"

deelnemers cursus oktober-november 2021


"Ik ben ook zo blij dat we sámen deze cursus hebben gedaan, want Marc was goud waard tijdens de geboorte."

deelnemers cursus augustus-september 2021


"Ik denk dat de cursus mij echt heeft geholpen om rustig te blijven tijdens de bevalling.

Mijn verloskundige stond ook verbaasd hoe kalm en hoe makkelijk ik de weeën kon opvangen met 6-7 cm ontsluiting."

deelnemers cursus juni-juli 2021


"Wat we hebben meegenomen van de cursus tijdens dit moment was een positieve, open en daadkrachtige houding tijdens alle fases. Door het geloof in eigen kunnen van Mirjam kon ze goed in haar kracht staan en de bevalling zo haar kant op sturen. Zeker de light touch massage hielp haar pijn te verlichten. Bedankt nogmaals voor alles." deelnemers cursus mei-juni 2021


"Hee Hester,
Ik wilde je nog bedanken voor de fijne cursus die je ons gegeven hebt. Het heeft me echt veel meer zelfvertrouwen gegeven! Zaterdag 10 juli ben ik bevallen van onze dochter, en heel anders dan ik verwacht had. Uiteindelijk ben ik thuis bevallen, omdat ik het ziekenhuis niet meer kon halen. Ik heb haar zonder medicatie en gewoon in mijn eigen bed ter wereld gebracht. Een hele intense en bijzondere ervaring was het. Mijn partner heeft mij bij het persen goed kunnen ondersteunen door mijn hand vast te houden en mijn ademhaling te begeleiden. Nogmaals bedankt voor alles.
"
deelnemers cursus mei-juni 2021


Ervaringen na het volgen van de cursus:

"Nogmaals bedankt voor de fijne momenten die we hebben gehad.
Nu is het aan ons om zelf er mee verder te gaan en dat het hopelijk kan bijdragen in ons verdere proces."

deelnemers cursus maart-mei 2022


"Het idee dat het bij de geboorte om ons drieën gaat, is een fijne gedachte en hebben we veel aan."

deelnemers cursus oktober-november 2021


"We hebben er ontzettend veel aan gehad en raden het iedere aanstaande ouder aan deze Hypnobirthing cursus te volgen!"

deelnemers cursus september-oktober 2021


"Ik vond de filmpjes heel erg fijn, bevestiging dat het geboorteproces ook echt anders kan. Geeft me absoluut kracht. En de ontspanningsoefening, dat ik toch nog verder kon ontspannen, al dacht ik al volledig ontspannen te zijn." deelnemers cursus mei-juni 2021


"Het was precies wat we nodig hadden." deelnemers cursus mei-juni 2021

 

"We hebben het idee dat we de kennis en vaardigheden aangereikt hebben gekregen die we nodig hebben om te vertrouwen op het natuurlijke proces van geboorte. Dat we dit samen konden doen, was heel fijn. Je enthousiasme over het natuurlijke geboorteproces, persoonlijke aandacht en je rustige en deskundige wijze van uitleggen waarderen we." deelnemers cursus april-mei 2021


"Uit de cursus heeft dit mijn vertrouwen het meest doen groeien:

-      De affirmaties/regenboog ontspanning (vooral omdat je dit het meeste doet)

-      Maar ook jouw verhaal en kennisoverdracht van hoe het lichaam werkt.

-      De filmpjes" deelnemers cursus maart-april 2021


"De informatie die werd gegeven tijdens de cursus was leerzaam en vernieuwend. De oefeningen gaven zelfvertrouwen om het proces aan te gaan."

deelnemers cursus januari-februari 2021

 

"Er was een veilige sfeer wat voor openheid zorgde. Achteraf zijn we ook heel dankbaar dat we de lessen in privé-vorm hebben kunnen volgen." deelnemers cursus januari-februari 2021


"We waarderen je enthousiasme en de niet zweverige/down to earth benadering van de cursus. Tijdens de eerste les was er wel een omslagpunt dat we het idee hadden op de juiste plek te zitten. Uit de cursus heeft het meeste indruk op ons gemaakt het weghalen van de nervositeit voor de geboorte, geen specifiek onderdeel van de cursus, maar meer als geheel en de filmpjes die rust tijdens de geboorte uitstralen."

deelnemers cursus november-december 2020

 

In de cursus werd de focus gelegd op dat het vrouwelijk lichaam ervoor is gemaakt om natuurlijk te baren en dat je veel cadeaus van de natuur krijgt om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit heeft mijn vertrouwen het meest doen groeien. deelnemers cursus september-oktober 2020

 

We zijn heel blij dat we aan de cursus hebben deelgenomen. We hebben veel geleerd over het geboorteproces en kijken met vertrouwen tegemoet naar de geboorte van ons eerste kindje. De cursus heeft ons nog meer doen realiseren hoe mooi het natuurlijke geboorteproces eigenlijk is en hoe de natuur ervoor zorgt dat de geboorte in principe zonder problemen verloopt. We kunnen zien dat je passie hebt voor dit vak en je bent hierdoor goed in staat om de inhoud van de cursus met gevoel en vertrouwen over te brengen.deelnemers cursus als onderdeel van mijn opleiding, juli-augustus 2020